TRUE TESLA TECHNOLOGIES најављује партнерство са ЈКП Дубоко Ужице

1456

Најава

True Tesla Technologies (TTT), компанија специјализована за иновативну и еколошки прихватљиву технологију, са задовољством најављује партнерство са ЈКП Дубоко, Регионалном центром за управљање отпадом из Ужица, Србија. Партнерство ће се заснивати на имплементацији постројења дизајнираних да троше огромне количине комуналног отпада и претварају га у електричну енергију са тежњом нула емисије CO.
ЈКП Дубоко ће омогућити инсталирање технологије коју обезбеђује True Tesla Technologies и биће прва компанија у Србији која ће имати користи од нових и иновативних процеса управљања отпадом.
Момир Миловановић, директор ЈКП Дубоко рекао је: „Увек смо се залагали за ефикасно управљање отпадом и овај пројекат је први такве врсте у Србији. Временом ћемо за то изградити капацитет и надамо се да ћемо у наредним годинама потпуно елиминисати депонију“.
Сваки MCGG (Мобилни циклонски гасни генератор) се лако транспортује и очекује се да ће постројења бити брзо распоређена и инсталирана са пуном оперативном ефикасношћу свих 10 јединица током 2021. године.

Предности

MCGG јединице раде помоћу процеса гасификације који, лаички речено, комунални отпад сагорева у циљу стварања електричне енергије. Поред тога, поступак је изузетно ефикасан јер се не производе штетни гасови и емисије CO и CO2 су ниже од оних које ствара cc 1200 аутомобила.
Reggie Mauragas, извршни директор ТТТ-а, рекао је да се „постојећи комунални отпад може одложити без стварања штетних депонија, а у будућности се може елиминисати свака постојећа депонија. Зелена енергија из отпада будућност је управљања отпадом и драго нам је што нам се указала прилака за сарадњу са ЈКП Дубоко ”.

Будући развој

ЈКП Дубоко и True Tesla Technologies очекују да ће ово партнерство напредовати и испунити сва очекивања, те да ће се модел ЈКП Дубоко проширити на остале регионалне центре за управљање отпадом у Србији и шире.

TRUE TESLA TECHNOLOGIES